پلاک

آخرین نظرات
  • ۲۶ اسفند ۹۳، ۱۱:۲۴ - ر...
    سلام..
نویسندگان

۲ مطلب در شهریور ۱۳۹۵ ثبت شده است

از زبان عبدالحمید عباسی از نیروهای سپاه بدر در شمال غرب عراق


کمک‌های مردم عراق به جبهه‌های ایران

در جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران برخی از مردم می‌دانستند که هدف صدام و استکبار جهانی از بین بردن انقلاب اسلامی ایران بوده است. هر کمکی که از دستشان برمی‌آمد، انجام می‌دادند. به خاطر دارم زن‌های روستا و شهرهای شمال عراق طلاهای خودشان را برای کمک به جبهه به ایران می‌فرستادند. مردان عراقی هم دینارهای ارزشمند معادل 5 دلار آمریکایی در آن زمان را به ایران می‌فرستادند. بنده به یاد دارم که دایی‌ام آن موقع 20 دینار به ایران فرستاد.

علاوه بر این مردم عراق برای رزمندگان اسلام دعا می‌کردند؛ یادم است پدر بزرگ و مادربزرگ‌های ما با گریه برای رزمندگان اسلام دعا می‌کردند.

در رابطه با اعزام نیروها هم سربازهایی که به اجبار توسط صدام به جنگ رفته بودند، فرار می‌کردند و به رزمندگان اسلام می‌پیوستند یا اینکه به عنوان اسیر عراقی در جبهه حضور پیدا می‌کردند، مزار تعداد زیادی از این نیروها در گلزار شهدای قم است. رزمندگان عراقی در عملیات «مرصاد» هم حضور پیدا کردند و حدود 250 رزمنده عراقی در این عملیات به شهادت رسیدند.


سردار شهید اسماعیل دقایقی در میان مجاهدین عراقی، هورالهویزه


 

 



منبع :

http://www.farsnews.com/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ شهریور ۹۵ ، ۱۲:۲۳
شهید التالی
سرویس بین الملل پایگاه خبری شهدای ایران؛ تکریم مقام شهدا از هر قشر و فرهنگ و قومیتی که هستند نشان دهنده اهمیت یک کشور به مقوله ایثار و شهادت است. همانگونه که در کشورهای دیگر بازماندگان جنگ و کشته شدگان جنگی از هر دین و مذهب و فرهنگی که باشند از شأن بالایی برخوردار هستند و هر ساله به منظور پاسداشت آنان در جنگ مراسم‌های متعددی برگزار می‌کنند.

اما آنچه شهید و شهادت را در فرهنگ ایرانی اسلامی برجسته می‌کند نه کشته شدن صرف در راه وطن و جانفشانی و حماسه در صحنه نبرد بلکه نیت شهید و عزم او برای شهادت در راه خداست. بزرگی شهدا نه به واسطه محل زندگی و درجه و مقام آن‌ها بلکه در نیت خالصانه روشن شده است.

تعداد شهدای غیر ایرانی دفاع مقدس به حدود ۴۵۶۵ نفر می‌رسد با وجودی که کم نیستند اما هیچ‌گاه اسمی از آن‌ها برده نشده و تقدیری از آنان صورت نگرفته است. با وجود برگزاری هر ساله گرامیداشت‌ها و یادواره‌های شهدا اما هیچ‌گاه در تجلیل از شهدای غیر ایرانی دفاع مقدس برنامه‌ای برگزار نشده است.

 افرادی که در کشوری دیگر زندگی می‌کردند ولی خود را به کاروان کربلاییان ایران رسانده و در این راه شهید شدند و پیکر برخی از آنان به کشورشان بازگشت و برخی دیگر مفقودالاثر ماندند و تعدادی دیگر در خاک ایران آرمیدند و پیکرشان در مزار شهدای کشور و در کنار همرزمانشان جای گرفت. اغلب شهدای غیر ایرانی دفاع مقدس از کشورهای همجوار نظیر بحرین و افغانستان و پاکستان به ایران سفر کردند گا‌ها مقیم ایران بودند ولی تعدادی دیگر با آغاز جنگ و برای جهاد به ایران سفر کردند.

بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و بنیاد شهید که متولیان مربوط به امور شهدا و خانواده‌ها و حفظ یاد و نام آن‌ها هستند در پاسداشت از شهدای خارجی تا به امروز هیچ اقدامی نکرده‌اند و حتی آمارهای دقیق از آنان در دست نیست. شناساندن شهدای خارجی دفاع مقدس به مردم می‌تواند نمونه خوبی برای معرفی و بازشناساندن جنگ و مفاهیم ایثار و شهادت از منظر افراد غیر ساکن در ایران باشد. لزوماً پرداختن به موضوع شهید و شهادت معطوف به شهدای ایرانی و خانواده‌های آنان نمی‌شود چه بسا تاثیر شهادت یک غیر ایرانی در جنگ تحمیلی و نگاه با بصیرت او در تشخیص حق و باطل بتواند سرمشق و الگوی خوبی برای دیگران باشد. علارغم اهمیت این شهدا نه هیچ کجا اسمی از آنان برده می‌شود و نه یادی از آن‌ها می‌شود. خانواده‌های این شهدا اکثرا در کشورهای دیگر زندگی می‌کنند و کسی برای ثبت خاطرات و زندگینامه این شهدا که میراث گرانبهای انقلاب اسلامی هستند اقدامی انجام نمی‌دهد.

آماری که همیشه تقریبی است

یکی از مشکلات اصلی که در این مورد وجود دارد خلا وجود آمار دقیقی از شهدای خارجی است. یعنی بعد از اینکه سال‌ها از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران گذشته  هنوز مشخصا وظیفه هیچ سازمانی جمع آوری آمار و مستندات و آثار بجای مانده‌ای این شهدا نبوده است.

شاید با سر زدن به هر ارگانی که واحدی به نام امور بین الملل داشته باشد بتوان بخشی از اطلاعات و اسامی رزمندگان خارجی حاضر در جنگ و بعد شهدا را پیدا کرد اما اینکه سازمانی متولی این امر باشد و تلاشش را برای جمع آوری دقیق این آمار مصروف کند نبوده است. در این میان علاوه براینکه اطلاعات این شهدا ثبت و ضبط نمی‌شود عملا به دلیل نبودن اطلاعات معرفی این شهدا به جامعه امکان پذیر نیست.


http://shohadayeiran.com
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۱ شهریور ۹۵ ، ۰۱:۰۹
شهید التالی